Genieten, Geloven, Groeien

Groep 7/8

Hallo allemaal!

Wij zijn groep 7-8. Een combinatiegroep van 17 kinderen. Wij hebben het vaak erg gezellig in de klas! Benieuwd wat we zoal allemaal doen? Kijk dan eens geregeld op deze pagina, want samen gaan we er een leerzaam jaar van maken en helpen we elkaar successen te bereiken! 

 
Xpeditielab
Zes keer per jaar brengt groep 7 een bezoek aan het Xpeditielab. Omdat wij een combinatiegroep hebben, mag groep 8 ook mee. Een combinatiegroep heeft ook voordelen!
Tijdens de bezoekjes gaan we met heel veel verschillende activiteiten aan de slag. Alle opdrachten staan in het teken van ICT, Wetenschap en Techniek. Zo zijn we aan de slag gegaan met AR en VR, stop motion, 3D-printing en hebben een aantal kinderen zich laten opsluiten in een heuse Xcaperoom!

 

Wereldoriëntatie - Stem op mijn partij
Met Blink Wereld zijn wij begonnen met het thema Stem op mijn partij! In dit thema richten we een politieke partij op waarmee we aandacht vragen voor een wereldprobleem. Voordat we hiermee aan de slag gaan onderzoeken we wereldproblemen van nu, zoals het broeikaseffect en de vervuiling van Europese rivieren.