Genieten, Geloven, Groeien

Groep 1/2


Thema Noord- en zuidpool.
We zijn weer gestart met een nieuw thema. Komende weken werken en leren we over de Noord- en Zuidpool. In de klas zijn de kinderen aan de slag gegaan met het creëren van een poollandschap: ijsschotsen, sneeuwbergen, een wak en natuurlijk een iglo. Een karretje is omgetoverd tot slee. Ook een kampvuur ontbreekt niet, zodat de Eskimo's regelmatig een zelf gevangen visje kunnen roosteren.

 


het wak
 
Het poollandschap
 


de slee
 

het kampvuur
   
de iglo
 iglo  
ijsbeer 
 
sneeuwpop
 
iglo
   ijsschotsen en bergen in het koude water  iglo van suikerklontjes

Bij de inloop zijn al mooie sneeuw tekeningen gemaakt met wasco en worden er van verschillende materialen iglo's en sneeuwpoppen gemaakt.
Tijdens de werkles worden er iglo's gebouwd van suikerklontjes en worden er steeds nieuwe ijsbergen gemaakt in het ijskoude water. En natuurlijk wordt er leuk gespeeld in de poolhoek en de iglo.


Thema beroepen
Vooruitlopend op het thema van de kinderboekenweek die op 6 oktober start zijn we in groep 1-2 begonnen met het thema beroepen.

De kinderen bleken al 18 beroepen te kennen!
In de klas is er een frietkraam ontstaan bij de huishoek. Er worden door de kinderen volop frietjes en snacks geknipt. Er wordt ijverig geteld om genoeg centjes te kunnen betalen om een zakje friet, drinken en een snack te kunnen kopen.


   

Ook buiten op de speelplaats wordt hard gewerkt! In de zandbak zijn de metselaars en de  bouwvakkers druk bezig.