Genieten, Geloven, Groeien

Nieuwsberichten basisschool EigenWijs

Sinds kort hebben wij het label 'Google Reference School'.
Wij zijn trots op dit label, waarmee we de erkenning hebben gekregen voor de positieve manier van het geven van "digitaal toekomstgericht" onderwijs. Met behulp van onze chromebooks en Google Apps geven we invulling aan nieuwe vaardigheden en leren wij de kinderen samenwerken en delen in een online netwerk. G Suite for Education wordt gebruikt op alle SPOV-scholen waarbij we het beheer in eigen hand hebben. Op iedere school is een gecertificeerde Google Educator ICT-coördinator werkzaam. Door de Google Apps te gebruiken, delen we meer en maken we meer gebruik van elkaars kwaliteiten.

We hebben een trainingsprogramma voor leerkrachten en kinderen. De leerkrachten hebben geleerd om de Google Apps te gebruiken en deze in meer of mindere mate te integreren binnen het dagelijkse onderwijs.

Met 'Google Skills for kids' wordt er een zelfsturend trainingsprogramma ontwikkeld voor kinderen met youtube-tutorials waarmee ze in hun eigen tempo Google Drive, Docs, Presentaties, Classroom en de zoekmachine leren gebruiken.